Cannabis medicinaal

De laatste jaren is een oud volksmedicijn weer in opkomst, cannabis. Dat dit hier op de website te vinden is lijkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het zeker niet. Als men zich wat verder gaat verdiepen in het medicinaal gebruik van cannabis, en dat kan gemakkelijk op het internet, zal het vanzelf duidelijk worden waarom cannabis als medicijn bezig is aan een sterke terugkomst. Ja, terugkomst, want er was een tijd dat dit bij zo goed als iedereen in het medicijnkastje stond. Vandaag de dag wordt er steeds meer aandacht besteed aan cannabis als medicijn.

Na een periode van zoeken, lezen, filmpjes en lezingen bekijken werd het mij duidelijk dat het menselijk lichaam een endocannabinoïde systeem heeft. Dit systeem speelt een grote rol in het functioneren van het lichaam. Bijna alles wat er in het lichaam gebeurt heeft direct of indirect met dit endocannabinoïde systeem te maken. Veel aandoeningen komen voort omdat dit systeem niet goed funcioneert en het lichaam niet adequaat kan reageren. Nu is het zo dat de cannabis plant, voor zover mij bekend, de enige plant is die veel verschillende cannabinoïden aanmaakt. Deze cannabinoïden passen als een sleutel in een slot in ons eigen endocannabinoïde systeem, waardoor de lichaamseigen systemen beter kunnen functioneren. Buiten dit hebben de vele verschillende cannabinoïden en andere stoffen die voorkomen in en op de plant meerdere geneeskrachtige eigenschappen.

Voor diegene die hierin geïnteresseerd is kan een afspraak maken voor meer informatie via de contactpagina.

Om u wat verder met het medicinaal gebruik van cannabis bekend te maken, verwijs ik u graag door naar de volgende website: Helpolie.nl.