Voetreflexologie

Voetreflexologie is oorspronkelijk een oude volksgeneeskunde. Al ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexologie toegepast in Egypte, China en India. Men had toen al ontdekt dat het stimuleren van reflexpunten op de voet een gunstige invloed had op botten, organen en weefsels. Eigenlijk doet u het ook al vanzelf, namelijk als u ergens pijn heeft dan legt u intuïtief uw hand op de pijnlijke plek, om zo de pijn te verlichten.

Deze reflexzones zijn verbonden met delen in het lichaam d.m.v. zenuwbanen en meridianen. Door deze reflexzones een impuls te geven komt er een betere doorbloeding en energiestroming op gang, hierdoor komen lichaam en geest weer tot rust.

Voetreflexologie Drukpunt

Voetreflexolgie ondersteunt de natuurlijke processen in het lichaam waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Voetreflexologie is echter geen vervanging van een medische behandeling, maar een waardevolle aanvulling. Voetreflexologie brengt de levensprocessen, die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een signaal om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons menszijn, een bijdrage aan bewustwording lichamelijk, geestelijk en emotioneel. U kiest ervoor om goed voor uzelf te zorgen.

Voetreflexologie is zowel ontspannend als stimulerend.